Lotusul Sacru - Nelumbo nucifera.Întrucât floarea de lotus semnifică iluminare şi puritate, cei care stau (se odihnesc) pe ea trebuie să fie măreţi.
Pentru budisti, floarea lotus reprezinta forta iluminarii dupa o viata lunga si istovitoare. Legatura dintre crezul budist si aceasta floare atat de minunata este posibila din cauza modului prin care lotusul se deschide in fiecare dimineata. Desi locul in care se afla este de cele mai multe ori impur, inconjurat de apa statatoare, floarea dovedeste ca mediul inconjurator nu are un impact nimicitor asupra ei.

Un alt element important in ceea ce priveste lotusul este culoarea. In traditia budista un lotus de culoare:

Rosie

Reprezinta inima umana, pe cand in arta tatuajului un astfel de simbol este asemanat cu dragostealoialitatea, pasiunea si devotamentul.

Albastru

Un astfel de lotus este de preferat sa fie ilustrat asemeni unui boboc pe jumatate deschis. El este sinonim cu inteligentaperfectionareaatentie asupra detaliilor

Roz

Lotusul roz este simbol pentru spiritul universal din care toti ne nastem. Un tatuaj cu o astfel de floare este un mod clar de a arata respectul si dragostea fata de Divinitate.

Violet

Este lotusul cu 8 petale, ele semnificand cele 8 drumuri spre iluminare. In arta tatuajului simbolizeaza misticismul.

Dupa cum se poate observa simbolistica acestei flori poate varia dar ce este cel mai important atunci cand iei in considerarea sa-ti imprimi in piele un lotus este semnificatia pe care o are acest tatuaj pentru tine.

Fie ca trasmite ideea de eternitatedragoste sau calauza spirituala, acest simbol trebuie sa fie in primul rand un mesaj pentru sinele tau.

Asa cum am amintit mai sus, culoarea pe care o alegi poate accentua ideea pe care vrei sa o transmiti. Astfel nuantele de rosu inchis si negru vorbesc despre pasiune si emotii puternice. Aceste culori in combinatie cu lotusul rosu, fac o declaratie ireprosabila a devotamentului. Daca doresti sa exprimi puritate siindrumare spirituala este indicat sa combini nuante de auriu si albastru deschis alaturi de un lotus alb.

Un alt mod prin care iti poti face acest simbol este mandala. Un lotus mandala negru cu cateva accente de culoare va face dintr-un simplu simbol o adevarata poveste.