Fluturele este o inspiratie pentru multe culori, numai culorile unui fluture ne inspira la lucruri marete si frumoase.Fluturele reinvie totul la viata.
Daca tot vorbim de fluturi, mi-am amintit o expresie, pe care si voi o stiti, sau ati auzit-o cel putin o data: Nu mai prinde fluturi! :)) Recunosc…eu am folosit-o de cateva ori si nu promit ca nu o sa o mai folosesc…

Dar sa revenim la lucruri serioase ?

Inspiratie pentru multe culturi, fluturele ajunge sa fie simbolul perfect pentru metamorfoza completa, evolutie si renastere. Din cauza procesului prin care trece (larva, omida, fluture) pana a ajunge la forma spectaculoasa pe care o stim cu totii, el devine echivalentul evolutiei umane atat la nivel psihologic cat si spiritual.

Se spune ca sufletul unei persoane este asemeni unui fluture, are nevoie de timp pentru a se transforma si a ajunge la adevarata lui valoare. Toate fiintele au nevoie de timp pentru a creste, a evolua si a se schimba, este un ciclu prezent in mod permanent in viata nostra dar si in jurul nostru.

In crestinismul esoteric, fluturele simbolizeaza invierea lui Iisus dar si trezirea dragostei din nivelul cel mai inalt, din inima fiecarei persoane in parte.

In arta tatuajului fluturele prinde valente ca: viata, dragoste, pace, vise, frumusete, fertilitate, gingasie, tandrete, intuitie, delicatete, renastere, transformare, apreciere, metamorfoza.

Desi pare un tatuaj destinat femeilor, cred ca fiecare simbol, inclusiv acesta, poate fi adaptat in functie de sexul si cerinta persoanei in cauza.